Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto na pierogi gotowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 80 g
jajko 2 sztuki
woda
sól

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto na pierogi gotowane

Mąkę przesiać przez sito, zrobić w niej zagłębienie i wbić jaja. Dodać wodę i posolić. Wymieszać składniki, zagarniając nożem małe partie mąki, aż do całkowitego połączenia się ich, po czym wyrobić ręką. Ciasto powinno być gładkie. Rozwałkować ciasto, pokroić w kwadraty, nałożyć farsz lub owoce zagniatać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alinka45 06.01.2013 20:20
uwielbiam je

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak