Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Arbuz w syropie pomarańczowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza 1 sztuka
woda 3/4 szklanka
cukier puder 1/3 szklanka
kardamon 1 łyżeczka
cynamon 1 sztuka
jogurt naturalny 1 sztuka
arbuz

Przepis i sposób przygotowania na: Arbuz w syropie pomarańczowym

1. Za pomocą obieraczki lub ostrego noża obrać pomarańczę ze skórki.
2. Następnie pokroić skórkę na bardzo cienkie paski.
3. Z pomarańczy wycisnąć sok.
4. Wymieszać sok z pomarańczy, skórkę z pomarańczy, wodę, cukier puder, kardamon i laskę cynamonu w rondku na średnim ogniu.
5. Doprowadzić do wrzenia.
6. Nastepnie zmniejszyć ogień i gotować przez około 8 min.
7. Odstawić do ostygnięcia.
8. Przelać do dzbanka. Wyrzucic nasiona kardomonu i cynamonu. Zostawić tylko skórkę z pomarańczy do ozdoby.
9. Syrop wstawić do lodówki do schłodzenia.
10. Arbuz podzielić na porcję. Wlać wcześniej przygotowany syrop i ozdobić skórką z pomarańczy.
11. Podawac z jogurtem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 28.12.2012 18:15
pychpota;)
pawelek 01.04.2011 23:15
ciekawe
aguus 19.01.2011 16:35
pewnie smakuje wyśmienicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak