Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane papryki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 1/2 kg
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt.
papryka 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane papryki

Paprykę wydrążamy, usuwamy pestki, płuczemy pod wodą. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy przyprawy, rozdrobniony czosnek, zeszkloną na patelni cebulkę - wszystko dokładnie mieszamy. Paprykę faszerujemy mięsem, uciskamy mocno starając się włożyć jak najwięcej mięsa. Całość zagotowujemy w wywarze do czasu, aż papryka będzie miękka ale nie nie będzie się rozpadać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 28.04.2012 09:48
mniam
ilka_86 17.04.2012 11:37
aż ślinka leci na sam widok:)
Ewelina47 10.12.2011 14:17
piękna dekoracja
Natalia/tubisiek 06.12.2011 17:56
świetne!
rosik93 31.08.2011 20:46
mniam
Małgorzata77 19.07.2011 09:13
robię tak samo - super przepis bo smaczny
Justyna73 16.05.2011 14:49
świetny pomysł na letnie danie
Justyna73 16.05.2011 14:49
świetny pomysł na letnie danie
anemon 16.04.2011 08:44
Papryka faszerowana to bardzo smaczne danie.
Grażyna13 07.04.2011 18:48
Bardzo lubię !
ElizaT 07.04.2011 09:25
będę chciała zrobić
pacpaw 09.02.2011 09:41
robię podobnie. Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak