Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostry gulasz z młodej kapusty

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młodej kapusty 1 główka
mięsa gulaszowego 40 dag
pomidorów 2 szt.
cebuli 2 szt.
śmietanki 18% 80 ml
olej słonecznikowy do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ostry gulasz z młodej kapusty

Mięso oczyścić i pokroić w dość dużą kostkę. Dodać świeżo mielony czarny pieprz, sól oraz 1 łyżeczkę ostrej papryki. Wszystko wymieszać i odstawić na dwie godziny do lodówki, aby mięso przeszło przyprawami.

Kapustę poszatkować, wrzucić do garnka, dodać soli i pieprzu, lekko podlać wodą i gotować około 5 minut.

Na patelni rozgrzać olej słonecznikowy, wrzucić cebulkę, drobno pokrojone pomidory i 2 łyżeczki ostrej papryki mielonej. lekko podsmażyć dodać mięso i podpiekać około 10 - 15 minut (w zależności od wielkości kawałków mięsa).

Mięso przełożyć do garnka z młodą kapustą, wszystko dokładnie wymieszać, dodać pokruszony liść laurowy, 2 ziarna jałowca, majeranek, ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Dodać 3 łyżki koncentratu pomidorowego wymieszanego ze śmietanką. zagotować i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 05.03.2012 18:35
sycący i smaczny
pacpaw 01.11.2011 18:53
chyba skopiuję sobie ten pomysł i tez przyrządzę taki gulasz
monciasz 22.02.2011 21:02
coś nowego i na pewno jest pyszne:)
Edyta38 18.01.2011 18:54
super!!!!!!!!!!!!!!!!!
Misiek1 16.07.2010 13:33
Ostry, ale naprawdę bardzo dobry:)
rosik93 17.06.2010 22:58
Napewno musi być ostre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak