Sposób przygotowania

Mięso oczyścić i pokroić w dość dużą kostkę. Dodać świeżo mielony czarny pieprz, sól oraz 1 łyżeczkę ostrej papryki. Wszystko wymieszać i odstawić na dwie godziny do lodówki, aby mięso przeszło przyprawami.

Kapustę poszatkować, wrzucić do garnka, dodać soli i pieprzu, lekko podlać wodą i gotować około 5 minut.

Na patelni rozgrzać olej słonecznikowy, wrzucić cebulkę, drobno pokrojone pomidory i 2 łyżeczki ostrej papryki mielonej. lekko podsmażyć dodać mięso i podpiekać około 10 - 15 minut (w zależności od wielkości kawałków mięsa).

Mięso przełożyć do garnka z młodą kapustą, wszystko dokładnie wymieszać, dodać pokruszony liść laurowy, 2 ziarna jałowca, majeranek, ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Dodać 3 łyżki koncentratu pomidorowego wymieszanego ze śmietanką. zagotować i gotowe.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Napewno musi być ostre
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Ostry, ale naprawdę bardzo dobry:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    super!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monciasz

    coś nowego i na pewno jest pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    chyba skopiuję sobie ten pomysł i tez przyrządzę taki gulasz
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    sycący i smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !