Sposób przygotowania

Kostki rosołowe rozpuszczamy w wodzie, na której następnie gotujemy ryż według przepisu na opakowaniu.
Proszek na kotlety zalewamy wodą i czekamy aż napęcznieje- według instrukcji na opakowaniu.
Pieczarki i por kroimy w plasterki- podsmażamy na oliwie- przyprawiamy kucharkiem i sosem sojowym.
Ryż mieszamy z masą sojową, usmażonymi warzywami- przyprawiamy do smaku pieprzem i chili- przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Do rozmąconego jajka dodajemy śmietanę i starty ser- mieszamy dokładnie.Powstałym sosem zalewamy zapiekankę i wstawiamy do rozgrzanego do około 200 stopni piekarnika.
Pieczemy aż ser na wierzchu się zarumieni.
Zapiekanka wyśmienicie smakuje z ostrymi sosami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    świetny pomysl !
  • 4
    original
    Opublikowano

    iza15

    super przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    misiek123

    coś innego ...fajnie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    oj takiej nie robiłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    basia70

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    rewelacja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    musiała być smaczna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    super :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Mniam, mniam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smacznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    zapowiada się pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !