Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady z salami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
sól do smaku
jajko 1 sztuka
kasza manna do smaku
salami 4 (plastry)
ser gouda 15 dag
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady z salami

Fileta myjemy, oczyszczamy a następnie kroimy w plastry jak na kotlety i lekko rozbijamy tłuczkiem. Na filecie układamy plasterek salami a na nim kostkę sera żółtego oraz dwa kawałki papryki czerwonej - najlepiej paski jeden z jednej strony sera drugi z drugiej. Fileta zwijamy. Jajko roztrzepujemy w jednej miseczce i dodajemy przyprawę do kurczaka, w kolejnej mieszamy bułkę tartą razem z grysikiem. Roladki panierujemy najpierw w jajku a następnie w bułce tartej z grysikiem i lekko solimy. Zakładamy klamerki i smażymy ok 30 min. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 20.04.2013 20:07
musi super wyglądać
m1monika 06.07.2012 12:19
super!!!
IKrakowianka 25.02.2012 16:22
bardzo ciekawy pomysł
jogobella23 17.02.2012 19:09
super
kiziolek201 07.10.2011 20:02
przepyszne!
jasiek 17.06.2011 20:39
ciekawe
aacaac 07.04.2011 07:15
mniam mniam
gosia47-47 22.02.2011 14:50
am, pycha
IlonaAlbertos 13.07.2010 00:17
Ciekawy pomysł na smaczne danie, na pewno wypróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak