Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patisony w sosie pomidorowym

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 50 dkg
czosnek 2 ząbki
pasta pomidorowa 4 łyżki
oliwa 4 łyżki
sól do smaku
cytryna 1/2 szt
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Patisony w sosie pomidorowym

Czosnek wycisnąć przez praskę złączyć z pastą pomidorową i dodać do oliwy rozgrzanej w rondlu,pomidory -bez skórki pokroić w drobne kawałki,przyprawić solą i pieprzem,dodać do sosu i pogotować 3 min,patisony obrać ze skórki ,natrzeć cytryną ,pokroić na ćwiartki i włożyc do sosu i gotować przez 15 min pod przykryciem,aż sos stanie się gęsty ,doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak