Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańcze w syropie

4.0
(26)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarancze z grubą skórą 6 sztuka
cukier 1,5 kg
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańcze w syropie

Pomarańcze obieramy ze skóry- ścieramy ją na tarku. Pomarańcze gotujemy całe aż wbita wykałaczka nie będzie stała prosto. Kroimy na ćwiartki, usuwamy białą skórkę. Cukier gotujemy z 3 szklankami wody. Gdy się całkiem rozpuści wkładamy pomarańcze gotujemy aż troszkę zgęstnieje. Pod koniec gotowania dodajemy sok z cytryny i troszkę wanilii. Można schować do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 20.01.2012 17:46
mniam
treonina 26.07.2011 00:40
pycha, zresztą pomarańcze pod każdą postacią są pyszne!
jasiek 04.05.2011 00:30
mój ulubiony owoc
gośka 21.06.2010 19:34
Po raz kolejny stwierdzam iż fakt, że ktoś może nam dodać zdjęcie do przepisu jest pomyłką moderatorów - przypuszczam, że zdjęcie z neta - ale zapewniam nie ja je tu dodałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak