Sposób przygotowania

Pomarańcze obieramy ze skóry- ścieramy ją na tarku. Pomarańcze gotujemy całe aż wbita wykałaczka nie będzie stała prosto. Kroimy na ćwiartki, usuwamy białą skórkę. Cukier gotujemy z 3 szklankami wody. Gdy się całkiem rozpuści wkładamy pomarańcze gotujemy aż troszkę zgęstnieje. Pod koniec gotowania dodajemy sok z cytryny i troszkę wanilii. Można schować do słoików.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    gośka

    Po raz kolejny stwierdzam iż fakt, że ktoś może nam dodać zdjęcie do przepisu jest pomyłką moderatorów - przypuszczam, że zdjęcie z neta - ale zapewniam nie ja je tu dodałam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    mój ulubiony owoc
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    pycha, zresztą pomarańcze pod każdą postacią są pyszne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !