Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki gryczane w czerwonej kapuście

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 główka[duża]
wino czerwone wytrawne 3/4 szkl
Nadzienie:
kasza gryczana 1 szkl
grzybki suszone 30 dkg
cebula 3 szt
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
włoszczyzna 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki gryczane w czerwonej kapuście

Kaszę gryczaną ugotować,grzyby ugotować i pokroić w kostkę ,włoszczyznę ugotować i zetrzeć na tarce o dużych oczkach ,cebulę zeszklić na oliwie i połączyć z włoszczyzną i grzybkami ,wymieszać z kaszą gryczaną ,doprawić do smaku solą i pieprzem,kapustę obgotować,rozłożyć na pojedyncze liście ,na każdy liśc nakładać nadzienie i zawijać w naczyniu ułożyć ,podlać wodą , winem i dusić około 45 min.ułożyć

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 04.05.2012 22:25
oooo! super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak