Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń śmietankowy z jabłkami, rodzynkami i polewą czekoladową

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 opakowanie
mleko wg przepisu na opak.
cukier wg przepisu na opak.
jabłka 2 sztuki
rodzynki wg upodobania
polewa czekoladowa wg upodobania

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń śmietankowy z jabłkami, rodzynkami i polewą czekoladową

Jabłka obieramy, wycinamy, kroimy w kostkę. Podgotujemy pod przykryciem do miękkosci w garnuszku z wodą. Sparzamy rodzynki, odcedzamy. Wsypujemy do odcedzonych, miękkich jabłek, mieszamy.

Gotujemy budyń wg przepisu na opakowaniu.
Polewę podgrzewamy wg przepisu na opakowaniu.

W przezroczystej szklance (miseczce do wyboru)układamy warstwami:
warstwa budyniu
warstwa jabłek z rodzynkami
polać polewą
warstwa budyniu
itd.

Podawać na ciepło

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak