Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi grzybowo gryczane

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Farsz:
jajko
kasza gryczana 1 szklanka
cebula
grzyby 5 dag
sól
pieprz
olej
masło
kawałek pora

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi grzybowo gryczane

Ciasto robimy jak na pierogi z kapustą i grzybami, wyrabiamy i wkładamy w folie . Grzyby opłukane , namoczone już wcześniej teraz gotujemy a potem zemleć przez maszynkę albo drobno siekamy , cebulę podsmażyć na masełku, i połączyć z ugotowaną też wcześniej kaszą gryczaną i grzybami , doprawiamy do smaku i wbijamy surowe jajko . Mieszamy dokładnie .Ciasto wałkujemy na grubość 2 mm i wykrawamy krążki nakładamy farsz i sklejamy gotujemy 3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 13.06.2012 18:34
super
hastalavista 17.03.2012 15:58
świetne :)
kate.500 07.01.2012 12:23
pychotka
ilka_86 11.12.2011 13:36
super
owca441 22.10.2011 08:00
pycha
teresa18 20.08.2011 17:19
z kaszą nie jadłam chętnie wypróbuję
Ania67 23.03.2011 09:25
porcyjka dla mnie:)
ElizaT 06.02.2011 19:16
muszą być smaczne :)
RenataZ-et 23.01.2011 12:13
Super pierożki!
MAR3STA 19.01.2011 12:54
pyszne pierożki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak