Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki na grillu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Bułki ciabaty 4 szt
pomidory 3 szt
pieczarki 20 dkg
ser żółty
szynka
czosnek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki na grillu

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i zmiksować blenderem z czosnkiem, dodać przyprawę do potraw włoskich, sól i pieprz do smaku. Pieczarki podsmażyć na patelni. Bułki rozkroić na pół. Zmiksowanymi pomidorami nasmarować obie części bułek, z wewnętrznej strony. Na bułce ułożyć szynkę, pieczarki i ser, przykryć drugą częścią bułki i opiekać na grillu aż roztopi się ser i bułki zrobią się chrupiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak