Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KARMINADLE - kotlety mielone po śląsku

5.0
(39)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Kotlet mielony po śląsku - zapraszam na pyszny przepis inspirowany regionalną kuchnią.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 0,5 kilograma
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
sól i pieprz do smaku
bułka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: KARMINADLE - kotlety mielone po śląsku

Kotlet mielony po śląsku - poznaj ten przepis i przygotuj tradycyjny obiad w regionalnym klimacie. Podawaj kotlety mielone po śląsku w towarzystwie gotowanych ziemniaków, ćwikły z chrzanem lub kapusty zasmażanej. 

Bułkę moczymy w mleku lub w wodzie aż napęcznieje. Odsączmy.
Cebulkę kroimy bardzo drobno. Mieszamy wszystko razem, mięso, bułkę, jajko i cebulkę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Formujemy kotleciki i smażymy w z obu stron na oleju.

Wypróbuj również:

- fit kotletów mielonych,

- kotletów gyros,

kotlety mielone bez jajka i bułki.

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

remprzem 26.05.2010 22:50
Zapomniałam dodac ,że po uformowaniu kotlecików obsypać bułka tartą i dopiero smazyć na patelni.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak