Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada cielęca z ziołami

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z woszczyzny
kminek 1.5 łyżeczki
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
Koperek suszony Prymat do smaku
pietruszka zielona
Majeranek suszony Prymat do smaku
jajko do smaku
cielęcina bez kości 5o z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada cielęca z ziołami

Ugotować warzywa,dodać jajko,bułkę tartą,sól,majeranek,koperek,posiekaną pietruszkę i wymieszać wszystko razem,cielęcinę rozbić młotkiem,uformować prostokąt,natrzeć solą i kminkiem,na brzegu prostokąta ułożyć nadzienie ,zwinąć roladę ,związać nitką i zalać wrzącym wywarem z warzyw,gotować około 2 godz ,gdy się rolada ugotuje wyją z wywaru, pokroić roladę w paski,podawać na gorąco .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak