Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa ze śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 30 dkg
pieprz 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat
mąka 2 dkg
kasz perłowa 20 dkg
śmietana 20 dkg
sól
grzyby suszone 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa ze śmietaną

Grzyby namoczyć dzień wcześniej i w tej samej wodzie je ugotować. Włoszczyznę pokroić, kaszę oplukać i włożyć do grzybów ,ugotować jak będą miękkie odcedzić ,zagęścić mąką rozmieszaną śmietaną ,zagotować. Grzyby pokroić i dodać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 27.12.2011 11:22
super
Seba 12.05.2011 11:30
smaczna
Małgorzata113 19.01.2011 10:08
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak