Sposób przygotowania

umyć muszle, wyrzucić te, które po lekkim uderzeniu się otwierają. Poszatkować cebulę, zalać ją winem i wrzuycić małże do garnka podgrzewać. Małże są gotowe gdy wszystkei się otworzą. Odcedzić małże, obrać małże. Wywar przecedzić i trochę jeszcze pogotować . na patelnię wrzucić masło i czosnek smażyć około 2 minuty. Dodać mąkę kukurydzianą i mieszać przez 1 minutę. Dodać wywar, śmeitanę, szafran doprowić do smaku i gotować aż sos będzie gęsty. Dodać żółtko, sok z cytryny i małże. . ugotować makaron polać sosem i wymieszać.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawie brzmi a pewnie jeszcze lepiej smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !