Sposób przygotowania

Małże umyć i wyrzucić te, które po lekkim uderzeniu są nadal otwarte. Wrzucić je do garnka z połówką cebulą i winem. Gotować pod przykryciem potrząsając od czasu do czasu garnkiem, aż wszystkie muszle się otworzą. Po ugotowaniu odcedzić małże, ale zostawić wywar, należy go jednak przecedzić. Na maśle smażymy z resztą cebuli dodajemy czosnek i smażyć minutę. Dolewać wywar, śmietanę i pietruszkę posiekaną. Doprawić i zostawić na małym ogniu. Ugotować makaron i odcedzić. małże obrać, dodać do sosu i krótko podgrzewać. Wymieszać sos z makaronem podawać z grzankami mogą być czosnkowe

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !