Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola po staropolsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 40 dkg
śliwki suszone 15 dkg
boczek wędzony 10 dkg
rodzynki 8 dkg
cebula
mąka 7 dkg
tłuszcz 6 dkg
miód 5 dkg
karmel łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola po staropolsku

Fasolę ugotować. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć z cebulką. Śliwki namoczyć w gorącej wodzie i pokroić w paski Z mąki i tłuszczu zrobić jasną zasmażkę. Rozprowadzić wywarem z fasoli. Dodać wszystkie składniki ,doprawić i zagotować. Połączyć z fasolą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 20.11.2011 12:13
smaczna
Sylwia88 19.01.2011 09:38
musze wyprobowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak