Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 10 dag
masło 3 łyżki
wino białe wytrawne kieliszek
cebula
mleko 1\\4 szkl
sól, pieprz
wieprzowina 0k 1 (chuda)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa z migdałami

Sparzone migdały obrać ze skórki, pokroić w plasterki. Umyć mięso, osuszyć i naszpikować migdałami, po czym zasznurować białą bawełnianą nitką. Obrumienić ze wszystkich stron na maśle, następnie polać winem, a gdy odparuje, dodać pokrojoną w cienkie plasterki cebulę. Smażyć kilka minut mieszając. Wlać mleko, przykryć garnek i dusić mięso do miękkości na średnim ogniu ok. 2 godzin, uważając, aby nie przywarło do dna. Wyjąć je, pokroić w plasterki i ułożyć na półmisku. Polać sosem przetartym przez sito.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 11.04.2012 20:00
Ulala...dobre mięso :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak