Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w sosie wlasnym z cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1\\2 kg
cebula
sól, pieprz
mąka
inne przyprawa wg uznania
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w sosie wlasnym z cebulką

Łopatke kroimy na kawalki , eoztapiamy smalec na patelni i piezemy dodając sól i pieprz do smaku ,pieczemy do zrumienienia z dwóch stron , podlewamy woda i dusimy. Kiedy mięso jest już prawie miękkie dodajemy pokrojoną cebulę w żeberka i nadal dusimy do uzyskania miękkosci mięsa , zagęszczamy mąką przenną i podajemy z dodatkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak