Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina pieczona w kapuście

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe ok 80 dag
olej do smażenia
sól, pieprz
woda ok szkl
cebula 1-2 szt
zupa 1 szkl pomidorowa kremowa
kapusta 1 poszatkowana

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina pieczona w kapuście

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso z cebulą. W misce lekko rozcieńczyć wodą pomidorową zupę kremową. W żaroodpornym naczyniu nakładać naprzemiennie warstwy mielonej wieprzowiny i pokrojonej kapusty. Całość polać rozcieńczoną zupą pomidorowo-kremową, piec w piekarniku przez 1 godzinę. Podawać z ziemniakami lub kaszą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak