Sposób przygotowania

Do kwaśnego mleka wbijamy jajko. Dodajemy mąkę i cały czas mieszamy. Na końcu dodajemy cukier, sodę i sól. Gdy uzyskamy odpowiednią, dość gęstą konsystencję, smażymy racuchy na rozgrzanym oleju.

Racuchy gryczane są wiotkie, więc lepiej smażyć je mniejsze.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    spróbujemy :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    coś nowego jak dla mnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    super sprawa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z tej mąki nie jadłam....do wypróbowania
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ja też nie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    odważne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !