Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykańska Natalii

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 0,5 kg
kukurydza 1 puszka
groszek 1 puszka
fasola czerwona 1 puszka
cebula 2 sztuki
przecier pomidorowy 1 słoiczek
tabasco do smaku
makaron 2 garści
woda 1 szklanka
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykańska Natalii

Na odrobinie oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w kosteczkę. Dodajemy mięso i przyprawiamy tabasco. Dodać po kolei zawartość puszek (z zalewą!). Dolać szklankę wody i wrzucić kostkę rosołową oraz cały przecier pomidorowy. Gdy wszystko zagotuje się na ostatnich 5 minut dorzucić ugotowany makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 19.05.2012 12:57
musi być dobra
mala2021 12.04.2012 13:31
pyszna zupka
Ania67 12.02.2012 19:25
moje smaki
fictor123 12.02.2012 10:22
mniam
fictor123 12.02.2012 10:22
mniam
romanrafal
romanrafal 04.02.2012 08:37
pyszne
iknkirke 21.12.2011 20:38
mniam
Mariusz10 19.11.2011 22:17
fajna zupa
forgielka 02.11.2011 13:03
mniam
iga2 19.07.2011 23:38
pyszności
Krystyna32 25.03.2011 06:58
pycha
kuklik 09.03.2011 17:12
świetne lubię taką na ostro
m1monika 01.02.2011 19:17
super!!!
agata1722
agata1722 20.01.2011 08:18
uwielbiam
patusia 19.01.2011 00:38
Bardzo apetyczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak