Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Leśniczego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 250 g
maślaki 250 g
cebula 1 szt.
ziemniaki 250 g
rosół warzywny 5 szklanek
makaron nitki 100 g
natka pietruszki
Ziele angielskie mielone Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
mąka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Leśniczego

Grzyby pokroić w paseczki. Cebulę w kosteczkę i zeszklić na tłuszczu, dodać grzyby, podlać 3 łyżkami wody i dodać listek, ziele i pieprz, dusić do miękkości. Ziemniaki pokroić w drobną kostkę i zagotować w rosole, dodać grzyby, gdy zupa zawrze dodać makaron zacierkowy. Gotować ok. 5min. doprawić i dodać posiekaną zieleninę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak