Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze z patelni

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rydze 1 kg
masło 5 dkg
sól do smaku
śmietana 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze z patelni

Rydzom odciąć ogonki, smażyć blaszkami do góry na gorącym maśle, potem smażyć z drugiej strony. Oprószyć solą. Kiedy się usmażą zalać śmietaną, zagotować. Podawać natychmiast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 05.08.2011 10:12
smaczne grzybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak