Sposób przygotowania

kapustę oczyścić umyć i drobno poszatkować,włożyć do garnka wlać litr wrzącej wody dodać liść laurowy,ziarenka pieprzu,kostkę rosołową i gotować ok.30min.po tym czasie zdjąć gernek z ognia i zmiksować zupę,przygotować zasmażkę,rozgrzać masło,dodać mąkę i zrumienić wlać do zupy,boczek pokroić w kostkę,podsmażyć na rumiano,szczyp[iorek posiekać,podawać zupę z dodatkiem śmietany,boczku i szczypiorku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zmiksowanego kapuśniaku nie jadłam jeszcze...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno smaczna byla zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !