Sposób przygotowania

Mąkę zalewamy wodą a dokładnie to wlewamy 1 litr. i mieszamy . Potem dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę , szczyptę soli i przykrywamy gazą . I w taki sposób pozostawiamy na 4 dni . Do 4 szklanek wody wlewamy 1\\2 litra żuru , zgotować . Dodać jeszcze roztarty z solą czosnek , zaprawiamy śmietaną i zagotowujemy.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    szybki sposób na obiadek;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    z pajdą kiełbasy, widać, że głodny Pan domu wrócił do domu ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 4
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    żurek :) pycha:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !