Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wołowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 400-500 gram
masło 3 łyżki
olej 3 łyżki
cebula 1 duża szt
mąka 2-3 łyżki
pieprz do smaku
woda około 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wołowe

Mięso ( najlepiej zrazówki ) wypłukać, pokroić na plastry, delikatnie rozbić, posypać mąką i pieprzem. W rondlu rozgrzać olej z masłem i opiekać mięso na gorącym tłuszczu. Gdy będzie już rumiane, to dołożyć drobno pokrojoną cebulką.
Kostkę rosołową rozpuścić w gorącej wodzie i dolać do mięsa, jak cebulka też będzie już rumiana.
Gotować wszystko razem, aż mięso będzie miękkie.
Można podawać z ziemniakami, ryżem, makaronem...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 01.05.2012 20:52
super!
Ewelina38 25.09.2011 16:33
fajny pomysł na pyszny obiad
M-A-D-Z-I-A 15.08.2011 18:26
Uwielbiam wołowinę.
Halusia 25.06.2011 22:14
Smaczny przepis!
FAFIK 02.05.2011 10:46
Smaczne danie
barbara11561 11.03.2011 14:32
pyszne
Małgorzata106 10.03.2011 20:21
pyszności
suzana 16.02.2011 14:07
pysznie wyglądają!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak