Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szarlotka z bezą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 75 dkg
masło 50 dkg
cukier puder 25 dkg
żółtko jajek 5 szt.
cukier waniliowy
budyń waniliowy 50 dag
białko 5 szt.
cukier 20 dkg
jabłka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: szarlotka z bezą

Z pierwszych 5 składników zagnieć kruche ciasto i wyłóż nim blache i upiecz w temperaturze 190 stopni. NA ciasto wyłóż ostudzony budyń waniliowych. Na budyniu ułuż uprażone z cukrem obrane kawałki jabłek. Całość pokryj ubitymi na sztywno białkami z cukrem. Zapiecz w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 18.01.2011 22:43
pyszna
Katarzyna/kate1980 18.01.2011 21:22
robię podobną mój mąż ją uwielbia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak