Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Góralski przekładaniec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dkg
cukier 1/3 szkl
jaja 2
Soda oczyszczona Prymat łyżka
miód gryczany 1/2 szkl
masło 15 dkg
masa
kasza manna 1/2 szkl
mleko 1/2 litra
masło 250 g
cukier puder szkl
Kwas cytrynowy Prymat
kakao
olejek arakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Góralski przekładaniec

Podgrzać margarynę z miodem ,ostudzić, dodać mąkę z soda ,ubite na parze jaja oraz cukier. Zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 4 części rozwałkować cienko i piec każdą z osobna. Kaszę ugotować na gęsto ostudzić . Masło utrzeć z cukrem dodając kaszę. podzielić masę na połowę. Do jednej dodać kwasek cytrynowy i olejek migdałowy a do drugiej olejek arakowy i kakao. Przełożyć ciasto masami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 14.05.2011 23:53
rewelacja!
plocia 28.04.2011 22:55
ciekawa jestem jak smakuje to cudo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak