Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z 1 łyżeczką cukru. Do naczynia wlać ciepłe mleko, roztarte drożdże i dwie łyżki mąki, wymieszać, odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem, dodać do wyrośniętego rozczynu, wsypać resztę mąki, sól i ubitą pianę z białka. Dokładnie wyrobić ciasto. Pod koniec dodać podgrzane masło i wyrabiać ciasto aż do wchłonięcia tłuszczu. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Następnie ciasto rozwałkować na prostokąt, rozsmarować marmoladę i zwinąć w rulon. Ciasto włożyć do formy posmarowanej tłuszczem i pozostawić do wyrośnięcia. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na złoty kolor w temp 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda smakowicie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    już bym schrupała
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    wygl?da wyj?tkowo zach?caj?co
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszniutka.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    poproszę kawałek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !