Sposób przygotowania

Grzybki namoczyć i ugotować. Buraki obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, zalać gorącym rosołem, dodać liść laurowy, angielskie ziele i pokrojoną cebulę. Gotować około 3-4 minuty, odstawić i pozostawić na pół godziny. Następnie przecedzić, dodać zakwas buraczany i wywar z grzybów. Przyprawić do smaku. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczny i piękny barszczyk
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    i do tego krokiet
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam taki barszczyk.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !