Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety rybne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1/2 kg
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
bulion warzywny 4 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety rybne

Filety z ryb umyć i obłożyć plastrami cebuli na 2 godziny, następnie mięso przemleć przez maszynkę. Do masy rybnej dodać jajko, bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz, dokładnie wyrobić. Z masy formować okrągłe pulpeciki, maczając ręce w zimnej wodzie. Na gotujący się bulion warzywny włożyć pulpety i gotować na wolnym ogniu około 10 minut od chwili wypłynięcia na wierzch. Ugotowane, wyjąć z wody i podawać z sosem pomidorowym z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 06.09.2013 20:05
Musze kiedyś zrobić.
gacopierz23 08.08.2012 16:18
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak