Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta włoska z masłem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 szt
masło 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
mleko 1 szklanka
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta włoska z masłem

Główkę kapusty pokroić na ćwiartki. Do garnka wlać mleko i szklankę wody, dodać sól i cukier, zagotować. Do wrzącego mleka z wodą włożyć kapustę i ugotować do miękkości. Na patelni rozgrzać masło, dodać bułkę i lekko zrumienić. Kapustę wyłożyć na półmisek, polać stopionym masłem z bułką. Podawać jako dodatek do potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.09.2012 21:12
Ciekawy sposób na kapustę.
gacopierz23 07.08.2012 14:31
dobry dodatek do obiadu
Motorek 31.01.2012 09:37
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak