Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bajaderkowe kulki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 20 dag
cukier puder 10 dag
polewa czekoladowa 20 dag
żółtko jajek 2 szt
rum kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Bajaderkowe kulki

Ponadto:
kokosowe wiórki
kawa rozpuszczalna

Nie obrane migdały i polewę czekoladową zmielić w maszynce. Do powstałej masy dodać cukier puder, żółtka i rum. Dokładnie wymieszać.
Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Część kulek obtaczać w kokosie, a część w „sproszkowanej” kawie rozpuszczalnej. Bajaderkowe kulki schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak