Sposób przygotowania

W garnku rozgrzać masło, włożyć koncentrat pomidorowy i chwilę poddusić. Następnie wlać 1,5 litra wody dodać bulionetkę i utartą na dużych otworach marchew, pokrojoną pietruszkę i por. Gotować do miękkości. Mąkę rozmieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, dodać do zupy, zagotować. Śmietanę rozmieszać, połączyć z zupą, przyprawić do smaku. Podawać z makaronem lub ryżem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Uwielbiaam pomidorową:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja też, ja też
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    jest pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ja taka zupkę polecam również z ziemniaczkami
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pomidorowej nigdy nie odmówię :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczna zupka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !