Sposób przygotowania

Ciasto :Jajka ucieramy z cukrem , podczas ucierania dodajemy mąkę , mleko i olej i miksujemy , gdy masa zacznie być już gotowa to dodajemy kakao, proszek i sodę . Teraz dokładnie mieszamy , a na koniec dodajmy cały słoik wiśniowy , jeszcze raz mieszamy i tak powstałe ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem i pieczemy 50 minut w temp. 180 st. W miedzy czasie możemy robić krem , więc ubijamy kremówkę na ładną masę , dodając cukier puder podczas ubijania wraz z drugą śmietaną . Jeszcze chwilkę musimy ubijać , i tą ubitą śmietanę łączymy z twarogiem , który zmieliłam 2 x. Upieczone i ostudzone ciasto przekroić na 2 blaty , nasączyć zimną herbatą bardzo słodką w dużą ilością cytryny, a następnie blaty przełożyć kremem.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Zapomniałam dodać że dodałam kleksika z bitej śmietany.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    taka profesjonalna W-Z-K;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pychotka :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    przepyszna jest
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    pyszności- jak zwykle
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    pyszności- jak zwykle
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszna
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    wygląda bardzo pysznie, a ja uwielbiam wuzetkę z bitą śmietaną :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !