Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolacja we dwoje

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka kilka kromek
ser feta 2 łyżki
papryczka chili 6 szt
oliwki 6 szt
kabanos 1 szt
ser pleśniowy 1\\2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kolacja we dwoje

Ogórek umyć, obrać ze skórki, pokroić wzdłuż na 8-emki. Posolić, popieprzyć lub posypać przyprawą do sałatek bądź ulubionymi ziołami.
Ser pleśniowy i kabanos pokroić na 6 części. Nadziać jak koreczki, kończąc oliwką.
Papryczki chili umyć, przekroić wzdłuż na pół, usunąć nasiona i końcówki z ogonkiem. Wypełnić serem feta i owinąć plastrami boczku (dla zwolenników \"mięska mogą być całe lub przecięte na pół wzdłuż). Upiec w piekarniku aż boczek będzie rumiany i spieczony.
Podawać z ulubionym pieczywem.
Oczywiście jest wiele sposobów modyfikacji takiego zestawu. Wszystko zależy od fantazji

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 05.06.2012 15:31
i nic więcej nie trzeba...
gosia561 17.06.2011 20:37
zrobię dziś
suzana 18.01.2011 18:13
mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak