Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka pieczona po królewsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka
tłuszcz 6 dkg
śliwki węgierki 55 dkg
napar herbaty 100 ml
rum 50 ml
białko 2
sól
pieprz
cukier
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka pieczona po królewsku

Z kaczki odciąć łeb i skrzydła ,natrzeć przyprawami dać do lodówki na godzinę ,polać tłuszczem piec 85 min. skrapiając naparem ,śliwki wypestkować ,dodać do kaczki pod koniec pieczenia. Kaczkę wyciągnąć pokroić na części . Sos wymieszać z rumem ,doprawić ,połączyć z ubitą pianą z białek,polać kaczkę i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 10.11.2011 00:24
mniammmm pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak