Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze szpinaku i rzeżuchy

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

liście szpinaku 1/2 kg
cebula 1 szt
wywar z kurczaka 2 l
rzeżucha 15 dkg
oliwa 2 łyżi
jogurt naturalny 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze szpinaku i rzeżuchy

Szpinak wypłukać,cebulę obrać,pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie,dodać szpinak i większośc rzeżuchy ,wymieszać i poddusić,zalać wywarem z kurczaka i gotować pzez 10 min,zmiksować i znów zagotować i wymieszać z jogurtem,doprawić do smaku,posypać pozostałą rzeżuchą i podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 18.01.2011 18:08
super pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak