Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Podwójna kurza pierś 1 sztuka
kurze udko 1 sztuka
wątroba drobiowa 150 gram
wieprzowina 300 gram
słonina 4-6 plasterków
ziele angielskie 2 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
kajzerka 1 sztuka
jaja 2 sztuki
tymianek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet

Umyte mięsa (oprócz słoniny) zalej wodą, zagotuj, zszumuj, dodaj włoszczyznę, liść laurowy i ziele angielskie i gotuj przez około 2 godziny. Wyjmij mięsa z wywaru, usuń kości, pokrój i zmiel, połącz z jajkami, przypraw solą, gałką muszkatołową i pieprzem. Formę do pasztetu natłuść, wypełnij masą, na wierzchu ułóż cienkie plasterki słoniny, oprósz tymiankiem, piecz przez godzinę w temperaturze 200 stopni. Podawaj z żurawiną lub borówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 23.01.2012 17:20
lubię pasztet
Iwona51
Iwona51 19.10.2011 09:28
smaczny jest taki domowy pasztecik
Seba 29.09.2011 08:38
smaczny
Olaa 18.07.2011 08:43
lubię
ewasylwia 26.03.2011 14:12
lubię taki domowy pasztet
katarzynka455 23.11.2010 18:50
też lubię pasztet
lucyna15
lucyna15 25.05.2010 22:20
lubie paszteciki super przepisik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak