Sposób przygotowania

Umyte mięsa (oprócz słoniny) zalej wodą, zagotuj, zszumuj, dodaj włoszczyznę, liść laurowy i ziele angielskie i gotuj przez około 2 godziny. Wyjmij mięsa z wywaru, usuń kości, pokrój i zmiel, połącz z jajkami, przypraw solą, gałką muszkatołową i pieprzem. Formę do pasztetu natłuść, wypełnij masą, na wierzchu ułóż cienkie plasterki słoniny, oprósz tymiankiem, piecz przez godzinę w temperaturze 200 stopni. Podawaj z żurawiną lub borówkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubie paszteciki super przepisik
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    też lubię pasztet
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    lubię taki domowy pasztet
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny jest taki domowy pasztecik
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię pasztet

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !