Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczano-porowa z sezamem

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
pory 40 dkg
sól do smaku
gałka musztardowa starta
sezam 1/4 szkl
chleb 4 kromki
jogurt naturalny 1 szt
natka pietruszki pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczano-porowa z sezamem

Ziemniaki ugotować w łupinach,cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać,pory pokroić w krążki,wszystko udusić w małej ilości lekko osolonej wody,dodać ziemniaki obrae i przecisnięte pzez praskę,doprawić solą,pieprzem i gałką musztardową,dodać 1 l wody i gotować przez około 10 min,na patelni uprażyć na złoto-brązowy kolor nasiona sezamu i chleb pokrojony w kostkę,wlać jogurt i dodać drobno posiekaną natkę i wymieszać,każdą porcję posypać sezamem i grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 18.01.2011 18:48
pyszna zupa;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak