Sposób przygotowania

Ciasto kroimy na 8 kwadratowych części. Połowę smarujemy masłem, i kładziemy na nie drugi kwadrat. Wałkujemy każdy tak powstały podwójny kwadrat na ok. 18x 18cm, i wkładamy do lodówki.
Po przygotowaniu nadzienia wyciągamy ciasto z lodówki i na każdy kwadrat równomiernie kładziemy nadzienie. Brzegi ciasta smarujemy białkiem jaja i łączymy przekątne rogi, zlepiamy pierogi i dociskamy mocno.
Nadzienie: Kurczaka obieramy ze skóry i kości. Warzywa odsączamy z wody z puszki. Kurczaka mieszamy ze śmietaną, solą, pieprzem, mąką i mieszamy. Dodajemy warzywa. Można też dodać starty ser żółty jeśli ktoś lubi

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !