Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smalec 4 łyżki
mąka 3 łyżki
śmietanka 1 łyżka
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 8 szt
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
wieprzowina 1 (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Mięso umyć, pokroić w kostkę, obrumienić na 2 łyżkach smalcu. Przełożyć do rondla, podlać wodą, dodać angielskie ziele, liść laurowy, oprószyć solą i dusić około 20 minut. Po tym czasie dodać drobno posiekaną cebulę, zrumienioną na pozostałym tłuszczu w którym smażyło się mięso i dusić do miękkości. Na patelni rozgrzać pozostały smalec, wymieszać z mąką i zrobić rumianą zasmażkę. Połączyć z mięsem, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać śmietankę, rozgnieciony czosnek, przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem, plackami ziemniaczanymi, ziemniakami lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 27.05.2013 14:40
pyszne danie
IlonaAlbertos 27.01.2013 21:56
Pyszne danie. Gulasz wspaniale smakuje zarówno z ziemniaczkami, jak i z kaszą gryczaną.
olkaaa 15.11.2012 09:01
muszę zrobić
gacopierz23 04.08.2012 13:01
lubię z kasza taki gulasz
mirosława4 03.05.2012 22:52
pyszny
Justa32 21.10.2011 12:21
smaczne mięsko
caroline1983 21.04.2011 19:14
Fajny gulasz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak