Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z dynią i zieloną fasolką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa zielona o.5kg
dynia 0,4kg
boczek wędzony 0,15dag
masło 4łyżki
orzechy włoskie 0,5szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z dynią i zieloną fasolką

Fasolę umyć i poodcinać końcówki.Dynię umyć,dobrze osuszyć,obrać,oczyścić z pestek i pokroić na nieduże kawałki.Dynię i fasolę wrzucić do osolonej wody i gotować 10 minut,następnie odcedzić.Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.Orzechy włoskie posiekać i uprażyć na patelce.Rozgrzać masło,wrzucić dynię,fasolę i lekko podsmażyć.Dodać boczek i orzechy włoskie i doprawić solą.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 02.08.2011 17:40
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak