Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa waniliowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 15 dag
jajko 1 sztuka
aromat waniliowy 0,5 łyżeczki
sok z cytryny do smaku
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Masa waniliowa

Jajko wbić do miski, dodać cukier i ubijać do białości nad garnkiem z gotującą się wodą. Następnie zdjąć z pary i ubijać do ostudzenia.

Margarynę utrzeć na gładką masę, stopniowo dodawać wystudzone ubite jajka.

Pod koniec dodać aromat i przyprawić do smaku sokiem z cytryny. Masą przekładać ciasta, torty i ciasteczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 02.12.2012 08:41
świetna
Seba 12.08.2012 13:06
ectra
gacopierz23 04.08.2012 13:01
a ja zastosuje ją dzisiaj do wafli
IlonaAlbertos 12.07.2012 22:21
Idealna do ciast.
mirosława4 27.11.2011 13:53
super nie tylko do ciast i ciasteczek
Wacław 12.10.2011 10:02
pyszna !
Ania67 02.04.2011 13:48
uwielbiam ją- mi wystarczy ona sama:)
rosik93 18.01.2011 18:42
Czasami się przydaje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak