Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony filet z indyka z cebulką

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 45 dag
cebulka
woda 1\\2 szklanki
Przyprawa curry orientalna Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony filet z indyka z cebulką

Fileta najpierw płuczemy kroimy na spore kawałki posypujemy każdy kawałek w przyprawie i najpierw smażymy , kawałki czosnka wrzucamy do fileta i smażymy . Po chwili podlewamy go wodą, posypujemy sporą część pieprzu świeżo zmielonego , szczyptę soli i ma to się dusić . W między czasie obieramy sporą cebulę kroimy na pół krążki i dodajemy do duszonego fileta . Posypujemy szczyptą bazylii i dusimy jeszcze chwilkę . Podajemy z kaszą lub ziemniakami , ewentualnie z ryżem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 25.04.2012 07:32
pyszne
babcia
babcia 25.04.2012 07:32
pyszne
Iwona51
Iwona51 30.04.2011 12:07
pycha
Motorek 25.04.2011 15:25
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak