Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z wołowiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina kg
włoszczyzna 30 dkg
ziele angielskie 5 dkg
pieprz 5 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól
natka pietruszki
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z wołowiny

Mięso włożyć do zimnej wody ,zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować przez 1 godzinę. Włoszczyznę pokroić i wrzucić do garnka ,cebulę zarumienić na blasze i dać do rosołu. Dalej gotować aż mięso będzie miękkie. Doprawić ,podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 25.09.2011 23:17
świetny jest taki rosół
Motorek 20.09.2011 10:01
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak